недеља, 11. децембар 2011.

kuhinjske maštarije part 1

Znate ono kad umorne dođete kući posle posla, a pritom ste mrtve gladne i još je period u mesecu kad se čeka plata tako da nema šanse da je naručite i da vas obraduje zvonce na vratima i ljubazni dostavljač sa punim rukama mirišljave tople hrane. E to se upravo te večeri desilo... Ali nijsam samo ja bila gladna, jer da je tako zadovoljila bi se nekim sbrčkaj i progutaj obrokom, već je i MM jedva čekao da se ja pojavim i da večeramo zajedno ( da se odmah razjasnimo, MM nema pojma o spremanju hrane, a jedino od njegovih rukotvorina u kuhinji,od čega ista ne postenje Černobil, su domaća kafa i čaj sa kesicom).
"Hajde, molim te siđi do radnje i kupi nesto, frižider je prazan." "A šta ti se jede?"-brine o meni MM "Ma šta bilo, promuvaj se brzo i gledaj da može biti spremno dok se kada napuni za relax"
Skinuh šminku, presvukoh se, stiže i on. "Mogu viršle i jaja? Kupio sam i tost. Znam da to ide za doručak, ali nema veze, jel da?" " Ma odlično"- moj želudac već krizira,nije mu do pravila i naziva obroka.
Dok se tiganj grejao kroz glavu mi je prošla misao kako bi i moj deda i tata vrištao što večera nije smišljena i gotova, a MM još pita ima li veze što večeramo doručak. Da li ja to postajem moderna veštica ili su baka i mama imale lošu taktiku zajedničkog života i braka? Blažesni osmeh i neki osećaj kao ono zaljubljivanje prostruji kroz mene. BIĆE OVO LJUBAVNA VEČERA!